Ukrajna | 2021. 01. 25. – 20:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok csupán 40%-a fejezte ki hajlandóságát az oltásra, míg majdnem a fele nem áll készen az oltásra.

Az ukránok 63%-a felismerte a COVID-oltás szükségességét az állomány immunitásának megteremtése és a járvány elleni küzdelem érdekében.

Ezt bizonyítják a Harkovi Társadalomkutató Intézet január 25-én, hétfőn közzétett felmérésének eredményei – írja a Korrespondent.net.

Ugyanakkor az ukránok 86%-a "valós fenyegetésnek" tartja a járványt,

ám csupán 40%-a kész a koronavírus elleni oltásra, 47% nem áll készen, további 13% nem döntött.

Ezenkívül a megkérdezettek 51%-a nem hajlandó fizetni az oltásért, 50% pedig fél a lehetséges mellékhatásoktól.  

43% úgy véli, hogy az oltóanyag a fejlesztés gyorsasága miatt veszélyes lehet, 22%-uk tart a tárolási és szállítási feltételek be nem tartásától.

Az ukránok további 10%-a fél az oltástól az összeesküvés-elméletek miatt

- úgy vélik, hogy az oltással chip kerül a polgárok szervezetébe.

A polgárok harmada általában nem bízik az oltásban, mint a betegségek megelőzésében, bár az állampolgárok 86%-a biztos abban, hogy felnőttkorban vagy gyermekkorban oltották be őket, és 67%-uk jelezte, hogy gyermekeiket is beoltották.

Az oltással szembeni bizalmatlanság részben annak a véleménynek köszönhető, hogy állítólag „előnyös a gyógyszergyárak számára, mert pénzt keresnek ezen” (27,5%), valamint az ukránok teljes megértésének hiánya arról, hogy mennyire van szükség oltásra a nemzetgazdaság helyreállításához.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában kevesebb új beteget regisztráltak. Mintegy 2,5 ezer új beteget és ismét száz alatti elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Szerbiában is megjelent a koronavírus új változata. A hétmilliós Szerbiában eddig több mint 217 ezren kapták meg a koronavírus elleni védőoltást.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!