Kárpátalja | 2021. 02. 02. – 12:05 |
Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kibernetikai szakemberei elfogták azt az agitátort, aki az interneten felhívásokat terjesztett Ukrajna területi integritásának megsértésére és az államhatalom átvételére.

A "bejegyzések" terjesztése érdekében a résztvevő számos profilt készített a közösségi hálózatokon.

Kárpátalján az SZBU kiberszakértői lelepleztek egy ökörmezői (Міжгір'я) lakost, aki úgynevezett "fegyveres rendvédelmi egységek" létrehozásával szorgalmazta az államhatalom átvételét és az államhatár megváltoztatását.  

A támadó az interneten diszkriminatív anyagokat is terjesztett az országban élő különféle nemzeti kisebbségek ellen.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat nyomozói Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 110. és 109. cikkelyek (az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására vagy megdöntésére, vagy az államhatalom átvételére irányuló cselekvések) valamint 161. cikkelye (az állampolgárok fajuktól, nemzetiségtől, vallási meggyőződésektől, fogyatékosságtól és egyéb okoktól függő egyenlőségének megsértése) értelmében hivatalosan is vádat emeltek a gyanúsított ellen.

A nyomozási műveletek a Kárpátaljai Megyei Ügyészség eljárási irányításával folynak – jelentette az SZBU sajtóosztálya. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy 2 millió hrivnyát csaltak ki külföldi munkáért Ukrajnában. „A nyomozók hivatalosan is vádat emeltek a bűnözői csoport szervezője ellen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy fiatal nő árult kábítószert Ungváron. Január 30-án az ungvári rendőrség emberei leállították egy 24 éves kábítószer-kereskedő hölgy tevékenységét.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!