Ukrajna | 2021. 02. 11. – 10:18 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) leleplezte a kijevi orvosi egyetemeken a vizsgák letételére irányuló nagyszabású csalási módszert.

Az előzetes vizsgálat szerint a rendszert az egyik fővárosi orvosi egyetem volt rektorhelyettese szervezte 

– írja a Liga.net hírportál az SZBU sajtószolgálata nyomán. 

A bűnüldöző szervek tisztviselői azt gyanítják, hogy az Egészségügyi Minisztérium és a Vizsgálati Központ ismerősei mögé bújva a volt rektorhelyettes megígérte az orvostanhallgatóknak, hogy biztosítják az engedélyezett vizsgák sikeres letételét.

Az SZBU adatai szerint a gyanúsított több volt kollégát és egyetemi végzőst is bevont tevékenységébe.

Pénzért a résztvevők a diákok helyett vizsgáztak. 

Kiderült, hogy a csalók szolgáltatásainak minimális költsége 3000 dollár volt. Ugyanakkor azok a személyek, akik közvetlenül vizsgáztak, 500 dollárt kaptak, a többi pénzt a rendszer szervezője kapta.

A bűnüldöző szervek tisztviselői azt állítják, hogy a vizsga sikeres teljesítésének nyolc tényét dokumentálták e rendszer szerint, és összesen több mint 60 esetet állapítottak meg a sikeres vizsgáztatásról szóló igazolások illegális megszerzéséről.

A házkutatások során a nyomozók oktatási dokumentumokat, hamisított személyigazolványokat,

mobiltelefonokat, pénzt, valamint a vizsga sikeres letételét igazoló igazolványokat foglaltak le.

Az ügyben még továbbra is folyik a nyomozás.

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint száz hamis munkavállalási engedélyt fedeztek fel egy nap alatt a lengyel határon. Az ukrajnai Lemberg megyében, a Medikai határátkelőnél több mint száz ukrajnai és moldovai állampolgárnál hamis munkavállalási engedélyt fedeztek fel.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kenőpénzért segítették a cigarettacsempészetet a határőrök Kárpátalján. A Munkácsi Határőrség két katonája ellen kenőpénz elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!