| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Lezárultak a „GENIUS” Alapítvány tehetséggondozó hétvégéi

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány az idei tanévben is útjára indította tehetséggondozó hétvégéit Kárpátalja-szerte. A programon általános- és középiskolás diákok vehettek részt. Alkalmanként reál és humán tárgyakból erősíthették tudásukat. A tehetséggondozó hétvégék zárására november 23-án került sor a Rákóczi Főiskolán.

A jelenlévőket Váradi Natália, az alapítvány irodaigazgatója köszöntötte. „A tudás az, amivel megváltoztathatjátok a világot. Az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. Merjünk tenni céljainkért!” – hangsúlyozta. Snicer-Pobránszky Gabriella és Katkó Éva tanárnők a foglalkozások menetéről tájékoztatták a tanulókat.

A 3–10. osztályos tanulók biológia-kémia-földrajz, magyar nyelv-ukrán nyelv, angol nyelv, történelem-irodalom-művészettörténet, matematika-informatika-fizika blokkokban gyarapíthatták tudásukat.

„Idén kilencedik alkalommal szerveztük meg a tehetséggondozó hétvégéinket. Október 19-én összesen 1819 tanuló, november 9-én 1612 tanuló, ma pedig 1849 diák vett részt programjainkon. Összességében elmondható, hogy közel kétezer gyermek tanult ebben a félévben a kilenc tehetségpontban” – tájékoztatott a megnyitót követően Váradi Natália.

A tehetségpontokban zajló munkát a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Kurmay Anita

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés