Kárpátalja | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Mikulása a Beregszászi 6. Sz. Általános Iskolában

Az ismert okok miatt kevés magyar tannyelvű oktatási intézmény mondhatja el magáról, hogy náluk az utóbbi időben növekszik a tanulók létszáma. A ritka kivételek egyike a Beregszászi 6. Sz. Általános Iskola, amely a város egykor méltán híres képzőművészé-nek, Horváth Annának a nevét viseli. Nemcsak a létszámbeli gyarapodás a fontos, hanem az is, hogy az iskolaépület folyamatosan megújuljon, a tantermek felszereltsége korszerűsödjön, hangsúlyozta Tóth Edit igazgató az immár hagyományosnak mondható Mikulás-napi ünnepségen, amelyen fogadták a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) munkatársait, s a nebulók a Nagyszakállútól személyesen vehették át az ajándékcsomagokat. Amit meghatóan kedves műsorral köszöntek meg.

Az iskola más ajándékot is kapott a budapesti székhelyű intézettől. Segítségükkel egy olyan korszerű osztálytermet rendeztek be, ahol helyet kapott egy interaktív tábla is. A vendégeknek és a jelenlévő újságíróknak bemutatták, hogy a matematika órák mellett mennyire érdekessé lehet tenni a tábla segítségével a földrajz, a történelem, a magyar nyelv és irodalom órákat is.

A találkozón Szász Jenő, az NSKI vezetője beszámolt róla, hogy immár hetedik alkalommal járnak errefelé Mikuláskor, s jól látszik, hogy a támogatás megfelelő helyre kerül.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy hamarosan a város más iskoláiban is hasonló fejlesztések valósulnak meg. Beke Mihály András, Magyarország Beregszászi Konzulátusának első beosztott konzulja arra emlékeztetett, hogy az anyaország kiemelt figyelemmel kíséri a kárpátaljai magyar nemzetrész sorsának alakulását.

Zán Fábián Sándor református püspök köszönetet mondott az itteni pedagógusoknak az áldozatos és lelkiismeretes munkájukért. Marosi István görögkatolikus parochus, akinek egyik gyereke szintén ebbe az iskolába jár, beszámolt róla, hogy szülőként megtapasztalta, ide örömmel jönnek a gyerekek, s ez az itteni pedagógusok hozzáállását dicséri, akik kedvező légkört teremtettek az oktató-nevelő munkához. Szent Miklós emlékét felidézve a lelkész így fogalmazott: az egykori püspök emléke bizonyítja, hogy a jó emberek képesek maguk körül a harmonikus világ megteremtésére.

-ardai-

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés