Kibertámadás. Illusztráció

Három oroszbarát hackert vettek őrizetbe Spanyolországban, akik a gyanú szerint Spanyolország és más NATO-tagországok ellen hajtottak végre „terrorista célú” kibertámadásokat.

Europol. Illusztráció

Naponta több millió áldozata volt a kiberbűnözésnek 2023-ban az EU-ban - közölte az Europol hétfőn.

Kibertámadás. Illusztráció

Három oroszbarát hackert vettek őrizetbe Spanyolországban, akik a gyanú szerint Spanyolország és más NATO-tagországok ellen hajtottak végre „terrorista célú” kibertámadásokat.

Irán, zászló. Illusztráció

Az iráni titkosszolgálat álnéven működtetett internetes fiókkal beszervezett és feladatokat adott izraelieknek.

Kibertámadás. Illusztráció

Az Európai Unió hat orosz hekkerrel szemben vezetett be szankciókat a tagállamok és Ukrajna ellen elkövetett, rossz szándékú kibertevékenységek miatt.

Kibertámadás. Illusztráció

Személyes betegadatokat tett közzé egy hackercsoport, amely június elején kibertámadást hajtott végre a brit állami egészségügyi szolgálat ellen.

Kibertámadás. Illusztráció

A lengyel hatóságok vizsgálják a PAP hírügynökséget pénteken ért, feltevések szerint orosz kibertámadást.

A kiberbűnözők arra is képesek, hogy a gyerek hangján hívják fel a szülőket váltságdíjat követelve.

A Nemzeti Nyomozó Iroda összesen több mint 150 ezer eurót foglalt le még tavasszal különböző magyarországi bankszámlákon egy Ukrajnában, illetve Georgiában (Grúziában) tevékenykedő bűnbandához köthetően. Fotó: Police.hu

Nem zárható ki, hogy egyes elkövetők még továbbra is aktívak.

Felvilágosító szakelőadás Sárosorosziban - CYBERGYEREK – csemetéd a kibertérben

Az anyák 63%-a használja a Facebookot, és 97%-uk posztolt már képet a gyermekéről.

Horogra akadtak az ukrán adathalászok. Fotó: Police.hu

A magyar rendőrök közel 400 ezer forint értékű hrivnyát, dollárt és dán koronát, továbbá több mint 12 millió forintot érő kriptovalutát foglaltak le.

Kibertámadás. Illusztráció

A támadást a partnerekkel együtt észlelték, elindították a megfelelő biztonsági protokollt, a károk mértékét még vizsgálják .

Kibertámadás. Illusztráció

Egy biztonsági cég szerint Ukrajna már a háborút megelőzően is az orosz hackercsoportok célpontja volt.

Kibertámadás. Illusztráció

A csalók a magánszemélyektől sürgős intézkedést kérnek és például "vírusirtó" programot ajánlanak nekik az állítólagosan "megtámadott" bankszámlájuk elleni védekezéshez.

Egy kibertámadás komoly zavart okozott a francia főváros körüli régió egyik legnagyobb kórházi központjának működésében

Az olasz rendőrség kibernyomozói letartóztatták azt a 47 éves trieszti férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy megmérgezi a helyi szupermarketekben árult ásványvizet

Újabb nagyszabású kibertámadást hajtottak végre kedden Ukrajnában, ezúttal a védelmi minisztérium honlapja és két nagy pénzintézet, a Privatbank és az Oscsadbank ellen

Minden bizonyíték arra mutat, hogy a kijevi kormány több internetes oldala ellen a héten elkövetett kibertámadásért Oroszország a felelős - jelentette ki a digitális fejlesztésért felelős ukrán minisztérium.

A NATO a következő napokban együttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával a kibervédelem megerősítése érdekében - jelentette be Jens Stoltenberg.

Az Európai Unió elítéli az ukrán kormány és több minisztérium weboldalának meghackelését és minden eszközzel Kijev segítségére siet - jelentette ki Josep Borrell.

A botfarmot az orosz titkosszolgálatok megrendelésére építettek ki

A férfit azzal gyanúsítják, hogy egy kiberbűnözéssel foglalkozó bűnszervezet tagja

Nyilatkozatban tiltakozott az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a több uniós tagállamban észlelt, a Ghostwriter nevet viselő személyhez vagy csoporthoz, valamint az orosz államhoz kötött rosszindulatú kibertevékenységek ellen.

Az új testület célja az utóbbi időben fokozódó internetes fenyegetések kivédése lesz
Legalább március óta tart az a kiterjedt kibertámadás, amelynek révén hackereknek sikerült behatolniuk az Egyesült Államok számítógépes hálózatába