F-16 Fighting Falcon. Fotó: Wikipédia

Az orosz légierő Ukrajna elleni támadásaira válaszul.

Sz-300-as légvédelmi rakéta. Illusztráció

Lehet, hogy az Ukrajna elleni brutális rakétatámadással van összefüggésben.

Lengyel határ. Illusztráció

Az incidens kapcsán emelték a lengyel légierő harckészültségét.

Lengyel határ. Illusztráció

Bekéretik a varsói fehérorosz nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét

Orosz Szu-35-ös vadászbombázó repülőgép. Illusztráció. Fotó: Internet

Orosz harcigépek zavarták meg amerikai drónok működését Szíriában

Az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Oroszországgal, de folytatja a felderítő repüléseket a nemzetközi vizek felett, nemzetközi légtérben, a Fekete-tenger fölött.

Az ukrán légierő kiáll az amerikai felderítő drónok használati joga mellett a Fekete-tenger légterében az elmúlt napokban történt légi összecsapások után.

Az Egyesült Államok légiereje által közzétett felvételen látható az a pillanat, amikor az orosz Szu-27-es vadászgép a Fekete-tenger felett hátulról meglöki az amerikai drónt.

Oroszország állítólag elérte az amerikai drón roncsának helyszínét – jelentette a CNN tisztségviselőkre hivatkozva.

A keddi fekete-tengeri orosz-amerikai incidens azt mutatja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a konfliktus kiterjesztésére törekszik, és mindent egy lapra tesz fel - vélekedett Olekszij Danyilov.

Az orosz védelmi minisztérium kedden tagadta, hogy vadászgépei érintkezésbe kerültek az amerikai katonai drónnal, amely aznap a Fekete-tengerbe zuhant.

Kockázatos, szakszerűtlen és meggondolatlan, ahogyan egy orosz Szu-27-es harci gép megsemmisített egy Reaper típusú amerikai megfigyelő drónt a Fekete-tenger fölött – szögezte le John Kirby.