Néhány év múlva visszatérhetnek a Földre.

Óriási sugárdózist kapnak, mégis életben maradnak.

Áttörést értek el egy sok embert kínzó, rettenetes betegséggel kapcsolatban

Az epilepszia genetikai hátterét feltáró eddigi legnagyobb nemzetközi kutatásban 26 olyan DNS-szakaszt azonosítottak, amelyek eltérései összefüggésbe hozhatók a betegséggel.

Életveszélyes férgeket találtak emberek agyában

Létezik egy egysejtű parazita, ami képes befolyásolni az elménk működését.

Vajon a Neander-völgyi ősember is tudott már beszélni?

A neandervölgyi emberek (Homo neanderthalensis) legközelebbi rokonaink az emberi evolúcióban.

Csernobil környéki kóbor kutyák génállományát vizsgálta egy kutatócsoport.

Ha kevesebb kalóriát eszünk, genetikailag fiatalabbak lehetünk

Azt már tudjuk, hogy a túl sok evés káros lehet az egészségre.

 Ezek az egészségügyi problémák anyai ágon szoktak öröklődni

A génjeink nem csak azt szabják meg, hogy milyen lesz a személyiségünk vagy a külsőnk, de egyúttal arra is hatással vannak, hogy milyen fizikai problémáink lesznek majd a későbbiekben.

Összesen tizennégy űrhajós DNS-ében azonosítottak mutációkat.

Bár sokan kifejezetten gyűlölik körte alkatukat, nem véletlen, hogy a férfiak többségét egyáltalán nem zavarja a kerekebb hátsó és a vastagabb comb: valószínűleg evolúciós okai is vannak, hogy ezekhez a nőkhöz kifejezetten vonzódnak.

A legújabb tanulmányok szerint az étel „kommunikál" a genomunkkal, vagyis a testünk funkcióit a sejtek szintjéig irányító genetikai tervrajzzal

Van, aki festék alá rejti, van, aki büszkén viseli. Az ősz hajszálak idővel mindenki fején megjelennek, de míg van, aki nyugdíjas korában is elvétve talál néhány fehér szálat.

A korral járó őszülés teljesen természetes folyamat, amellyel sokan próbálják hajfestéssel felvenni a harcot.

Az öngyilkosságra való hajlamnak igazolhatóan van örökletes komponense, amely független az együttesen fennálló pszichiátriai betegségektől

Sokoldalúságuk révén nemcsak vakcinákat, hanem egyéb diagnosztikus és terápiás eszközöket is készíthetünk belőlük

Az őszülés az öregedés egyik látványos velejárója, egyeseknél azonban korábban, másoknál viszont később szaporodnak meg a fehér hajszálak.

Űrben őrzött egérspermából születtek utódok egy japán kutatócsoport munkájának eredményeként

Gyermeket vár? Állómunkát végez? Szereti keresztbe tenni a lábát? Túlsúlyos? Hosszú időn át szedett fogamzásgátlót?

A miómák a nőgyógyászatban előforduló leggyakoribb jóindulatú, szolid daganatok, melyek a fogamzóképes korú nők mintegy 20-25 százalékát érintik.

Az öregedés okozta bőrszárazságot belső és külső tényezők egyaránt befolyásolják. A bőr működésében számos fiziológiai változás megy végbe.

Különleges genetikai hátterüknek köszönhetően élnek egyes emberek akár több mint 105 évig is - állapították meg olasz kutatók

A csernobili sugárzás okozta genetikai változásokat nem örökölték azon szülők később született gyermekei, akiknek egészsége súlyosan károsodott az atomerőmű 35 évvel ezelőtti felrobbanása nyomán keletkezett ionizáló sugárzásban - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport 1987-2002 között született 130 gyermek teljes genomjának vizsgálata alapján.

Van, aki már huszonévesen elkezd aggódni a ráncai miatt, és kilószámra keni magára a különböző krémeket.

Az orvosok régóta kíváncsiak, miért van az, hogy egyesek a terápia hatására évekig túlélnek olyan előrehaladott daganatokat, amilyenek másokat hónapok alatt elvisznek. Úgy tűnik, a daganat molekuláris tájképe magyarázatot adhat ezekre a terápiás sikerekre – ami azt is jelenti, hogy a tumor genetikájának ismeretében jósolható lehet a kezelés kimenetele.

Az öngyilkossággal kapcsolatos 22 gént azonosítottak amerikai kutatók