Magas állami kitüntetéseket adtak át földijeinknek. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Erzsébet

A díjak átadására a beregardói Perényi Kultúrkúria dísztermében került sor.

Államalapító Szent István királyunk ünnepén - Csöndes megemlékezés a Tiszacsomai Honfoglalási Emlékparkban

Méltó helyszínen, a Tiszacsomai Honfoglalási Emlékparkban került sor államalapító Szent István királyunk emlékünnepére.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (j) beszédet mond, mellette Soóky Marián polgármester (b) a Szent István Napok és a Madách-kiállítás megnyitóján a Fészek Ifjúsági Központban a felvidéki Nagymegyerben 2023. augusztus 18-án. MTI/Krizsán Csaba

Az egész nagyvilágban, ahol magyarok élnek, megemlékeznek arról, hogy Szent István napja közeleg.

Magas állami kitüntetésben részesültek földijeink

Kárpátalján mindmáig szép számban akadnak olyanok, akik hűségből, elhivatottságból a nemzetrész iránti alázattal ezt megteszik, hangzott el azon az ünnepségen, amelyen az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetetteknek nyújtottak át a magas állami elismeréseket.

Szent István volt az az uralkodó, akinek először sikerült népünket tartósan az európai fejlődéshez kapcsolni.

A magyarság államalapító királyát méltató ünnepséget immáron negyedik alkalommal szervezte meg a közösség.

A hívek idén is ezen a napon tartották templombúcsújukat.

A magyarságot ugyan rengeteg veszteség érte az elmúlt évszázadok során, ám mindig fel tudott állni.

Az ünnepi szentmisét a Szent István-bazilikában tartják meg.

Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A karneváli felvonulás után a virágkocsikat közelről is megtekinthetik az érdeklődők a stadion északi rendezvényterén, miközben sörkert várja az érdeklődőket a nagyerdei Békás-tó környékén.

Azt kérik, aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse nyomon az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket

Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter

Magyarország agrárminisztere Hidi (Őrhidi) Lászlónak kiemelkedő gazdaság-szervező tevékenysége elismeréseként a Gróf Széchenyi Imre Díjat adományozta.

A díjat tíz határon túli, kulturális területen tevékenykedő embernek, illetve szervezetnek ítélték oda.

Mától négy napon át folyamatosan lesznek programok az egész országban.

Magas állami kitüntetéseket adtak át Budapesten. A kitüntetettek között volt Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke is.

Augusztus 20-án a beregardói Perényi Kultúrkúriában magyar állami kitüntetéseket vehettek át földijeink

Augusztus 20-án Mezőkaszonyban a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet szervezésében felavatták Szent István király mellszobrát

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Görögkatolikus Egyházmegye közös szervezésében rendezett eseménysorozaton több százan ünnepeltek együtt.

Államalapító királyunkra emlékezve gondolatban végig járjuk azt az utat, amelyet a magyarság Kárpát-medencei megtelepedése óta az elmúlt több mint 1100 esztendő alatt megtett.

A Tiszaháti Tájmúzeum kertje adott otthont a Hármas halom, kettős kereszt köré szerveződő programnak, melyre múlt pénteken délután került sor.

Budapestre, az Olimpiai Parkba érkeztek az Otthonról Haza elnevezésű program határon átívelő kerékpáros túrárjának résztvevői pénteken, az állami ünnepen.

Európa kevés ősi államai egyikének nevezte Magyarországot augusztus 20-ai beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyar állami kitüntetéseket adtak át pénteken, az állami ünnepen nyolc kárpátaljai magyar közéleti személyiség számára a nemrég felújított beregszászi Perényi Kultúrkúriában.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány – Szent István-naphoz közeledve – augusztus 16-án a Rákóczi Főiskolán színházi előadással, majd koszorúzással méltatta a magyar államalapítás ünnepét

Tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Pékszövetség Szent István-napi Kenyérversenyét, ahol kiválasztották az Ország Kenyerét
A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották