Magyarország | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Jótékonysági futás a Margitszigeten és Barátság Stadionban – A rászoruló kárpátaljai családok segítése a cél

Virtuális közösségben, de valódi célokért futottak együtt október 8-án kárpátaljai gyerekek és az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti önkéntesei. 

A Segélyszervezet immár évek óta szervez jótékonysági futást azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a határokon átívelő szolidaritás fontosságára, illetve ezúttal a segélyszervezet kárpátaljai családokért indított októberi adománygyűjtési akciójára.

Ezt többek között a 1353-as adományvonal hívásával tehetik meg, így hívásonként 250 forinttal járulnak hozzá ahhoz az adományhoz, amellyel a szervezet olyan rászoruló családokat, gyermekeket és egyedül élő időseket tud támogatni Kárpátalján, akik a járvány miatt most még nehezebb helyzetbe kerültek.

A Kárpátalján is igen népszerűvé vált jótékonysági félmaraton idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de figyelemfelkeltésként 800 méteres futást szerveztek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet aktivistái Budapesten a Margitszigeten vágtak neki a távnak, Beregszászon pedig hét iskola diákjai csatlakoztak virtuálisan hozzájuk.

Mindnyájuk kék mezén a 1353-as szám, illetve a Szurkolj és segíts! szlogen volt olvasható. 

A Margitszigetre szervezett rendkívüli akciót Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete vezette.

Az olimpiai bajnok bokszoló és a hozzá csatlakozó önkéntes futók videókapcsolat segítségével kapcsolódtak össze a beregszászi iskolás gyerekekkel. A jószolgálati nagykövet bejelentkezését követően rövid közös bemelegítésre került sor, majd mindkét helyszínen elrajtoltak az örömfutók. A Barátság Stadionban Rajkó Balázs, a Pulzus Rádió és a TV21 Ungvár műsorvezetője vezényelte az akciót. 

A pálya körüli három kör megtétele után az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi képviselete Gerevich János vezetésével sportszercsomaggal köszönte meg a résztvevő iskolák részvételét.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai segélyprogramját a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni:

15 hívás a 1353-ra egy gyermek fejlesztő foglalkozását fedezi; 40 hívás 1 hónapra elegendő élelmiszercsomagot jelent egy bajbajutott család számra. 130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet.

Nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon, vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja” megjelöléssel lehet segíteni. A beérkező adományokat a szervezet téli élelmiszer és tűzifa segélyakciójára, illetve az egész évben működő, a rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programjának finanszírozására fordítja.

M. E.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés