Kárpátinfo.net


Megosztás

Ukrajnában öt rendőr rendszeresen verte a fogvatartottakat és zsarolta őket.

Az Ukrán Állami Nyomozó Iroda alkalmazottai Dnyipropetrovszk megyében lelepleztek öt rendőrt, akik pénzt zsaroltak az emberektől és megfélemlítették őket - írja a Liga.net.

A rendőrbanda közel egy évig "dolgozott" a régióban.

A nyomozás szerint a bűnözői csoport vezetője az egyik járási rendőrség munkatársa volt. A bandába négy kollégája tartozott.

A nyomozók olyan eseteket is rögzítettek, amikor saját statisztikájuk javítása érdekében a rendőrök verték a fogvatartottakat, hogy beismerjenek általuk el nem követett bűncselekményeket.

Az Ukrán Állami Nyomozó Iroda szerint,  vádlottak embereket vittek be a rendőrségre, és ott büntetőjogi felelősséggel fenyegették. Megverték őket, hogy "kártérítést" fizessenek nekik.

Az egyik alkalommal a rendőrök zacskót húztak egy férfi fejére, és gyilkossággal fenyegették meg, ha nem fizet nekik 30 ezer hrivnya kenőpénzt.

Ha a fogvatartottaknál nem volt meg a szükséges összeg, kénytelenek voltak kölcsönkérni. Ha ez sem segített,akkor gyorshitelt vétettek fel velük. A fogvatartottakat csak akkor engedték szabadon, amikor megkapták a szükséges összegeket.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még tart a nyomozás.