Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 18. – 10:59 | Kárpátalja |
Hivatali gondatlansággal vádolják az ungvári városi tanács volt tisztviselőjét, aki a gyanú szerint több mint 1 millió hrivnyás kárt okozott az államnak. Fotó: Nemzeti Rendőrség

Hirdetés

Hivatali gondatlansággal vádolják az ungvári városi tanács volt tisztviselőjét, aki a gyanú szerint több mint 1 millió hrivnyás kárt okozott az államnak.

A nyomozók megállapították, hogy a városi tanács egyik osztályának volt vezetője törvénytelenül engedélyezte Kárpátaljai Megyei Ukrán Zene-Dráma színházhoz tartozó földrész eladását, habár a földterületen a színház szerves részét képező szökőkút található.

A rendőrség bebizonyította, hogy a gyanúsított nem ellenőrizte a törvényben előírt módon annak hitelességét és lehetőségét, hogy három telket felvegyenek árverésen értékesítendő vagyonrész jegyzékébe.

Ennek eredményeként ezeket a telkeket jogellenesen kisajátították és két állampolgárnak eladták. Ennek eredményeképpen az állam több mint 1,1 millió hrivnya veszteséget szenvedett.

Szeptember 17-én a volt hivatalnokot hivatali gondatlanság elkövetésének gyanújáról értesítették. Az ügyben az előzetes vizsgálat folyamatban van - közölte a  Kárpátaljai Rendőrség Kommunikációs Osztálya.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram és a Google News csatornánkra is.
Legyen jól informált!