Kárpátinfo hetilap


Megosztás

A KárpátHáz civil szervezet, illetve a kuratórium elnöke, Péter Csaba megyei képviselő évek óta segíti a képviselői körzetéhez tartozó településeken élő tanulók iskolakezdését. Tavaly 200 kisdiák kapott iskolatáskát teljes felszereléssel, idén pedig immáron 300 tanszercsomagot osztanak szét a Beregszászi kistérség, valamint a Nagyberegi kistérség első osztályos tanulói között.

A Csaba-völgy Turisztikai és Rendezvényközpontban megtartott találkozón Tóth Győző, a KárpátHáz ügyvezetője arra emlékeztetett, hogy az iskolakezdés sok itteni család számára jelent gondot, hisz komoly anyagi megterheléssel jár. Ezt az amúgy is feszültséggel terhelt időszakot szerették volna oldani, ha lehet, örömtelibbé tenni a mostani adománnyal, amelyhez a Magyar Kormány nyújtott anyagi támogatást.

Tóth Győző, aki egyben a Beregszászi kistérség képviselője és az oktatási bizottság elnökének helyettese, arról is szólt, hogy a napokban sorra felkeresi az önkormányzathoz tartozó 14 település valamennyi tanintézményét, s a vezetőkkel elbeszélget arról, hogy az új közigazgatási struktúrában milyen kihívásokkal kell szembenézniük, s hogy ezek leküzdéséhez milyen segítségre lenne szükségük egyrészt az önkormányzat, másrészt a KárpátHáz civil szervezet részéről.

Az adományért a találkozón résztvevő iskolaigazgatók mondtak köszönetet.

Kovács Elemér

Galéria

Galéria

Galéria