Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 23. – 14:55 | Ukrajna |
A Nemzeti Energetikai és Közmű-szabályozási Bizottság úgy határozott, hogy a javítások időtartama nem lehet több 22 óránál (korábban 24 óra volt). Ezentúl 300 hrivnyát fognak fizetni az áramszünetekért. Fotó: internet

Hirdetés

A Nemzeti Energetikai és Közmű-szabályozási Bizottság úgy határozott, hogy a javítások időtartama nem lehet több 22 óránál (korábban 24 óra volt). Ezentúl 300 hrivnyát fognak fizetni az áramszünetekért.

Az Unian.net közlése szerint a Nemzeti Energetikai és Közmű-szabályozási Bizottság határozata alapján a tervezett áramkimaradások nem haladhatják meg a 12 órát (korábban 24 óra volt), télen pedig a javítás ideje 8 órára csökkent - mondta el Olga Babij, a bizottság tagja.

Korábban egy háztartási fogyasztó 200 hrivnyás kártérítésre volt jogosult, most ez a kártérítés 300 hrivnya összegű lesz - mondta Babij.

Elmondása szerint a kártérítésnek a havi villanyszámlán kell megjelennie. Ha ez a kártérítés nem jelenik meg a számlán, a polgároknak forduljanak a bizottsághoz.

Babij megjegyezte azt is, ha magas feszültség következtében háztartási készülékek romlik el, akkor a károsult fogyasztó forduljon kártérítésért a megyei áramszolgáltatóhoz. Vita esetén kártérítést a bizottság megvizsgálja.

Hozzátette, hogy az elmúlt évben nőtt a büntetések száma: ha 2019-ben 3,2 millió hrivnyát, akkor 2020-ban - 4,6 millió hrivnyát kompenzáltak.

A nemzeti bizottság szigorúbb szabványokat vezetett be az energiaelosztó vállalatokra annak érdekében, hogy javítsák az áramellátás minőségét - emelte ki Babij.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!