Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 02. – 10:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a nyár utolsó hónapjában több változás is  életbe lép majd.

Többek között augusztusban életbe lépnek az Ukrajnába való belépés új szabályai, amelyeket azért vezetnek be, hogy megakadályozzák a koronavírus Delta törzsének terjedését az országban. Ezzel egy időben új gázárak lépnek életbe.

Az RBC Ukraina hírportál összegyűjtötte azokat az újításokat, amelyek augusztusban várják az ukránokat.

Gázárak 

Az éves díjszabási tervek nem változtak, és továbbra is sokkal jövedelmezőbbek, mint a havi tarifa. Az előző három hónaphoz hasonlóan augusztusban az éves fix ár köbméterenként 7,80 és 13,50 hrivnya között mozog. A legtöbb vállalat köbméterenként legfeljebb 9 hrivnyát szabott meg.

Ami a havi tarifák fogyasztóit illeti, a legmagasabb augusztusi tarifa most az Energia az országban elnevezésű társaságnál van - köbméterenként 16,99 hrivnya. A legalacsonyabb árakat a Galnaftogaz határozta meg - 7,99 hrivnya, Sztrijnaftogaz - 7,99 hrivnya, Prikarpattya Energo Trade - 8,60 hrivnya.

Automatikus átkerülés a Naftohaz állami vállalathoz 

Augusztus 1-jétől életbe lép az a szabály, hogy ha a teplokommunenergo vállalatai valamilyen oknál fogva nem kapnak földgázt, az ukránok automatikusan átkerülnek a végső megoldás szállítójához. Más szóval a Naftohaz ügyfelei lesznek.

Villamosenergia tarifák 

A villamosenergia-tarifák emelkedéséről szóló pletykákkal ellentétben augusztusban az ukránok továbbra is 1,68 hrivnyát fizetnek majd egy kilowattóránként. Szeptembertől azonban a tarifák megváltozhatnak, amikor a villamosenergia -piacon bevezetik a közszolgáltatási kötelezettség új modelljét. Emellett a tarifák kialakítását tovább befolyásolják a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntései.

Elektronikus számlákra történő átállás

Augusztus 1-jétől változnak a költségvetési ellenőrzések követelményei. Most, miután az üzlet pénztárában bankkártyával fizetett, a nyugta elmentésre kerül az ügyfél alkalmazásába, a garancialevél is oda kerülhet.

Az Ukrajnába való belépés új szabályai 

Augusztus 5-től szigorítják az Ukrajnába való belépés szabályait, beleértve az ukránok határátlépését is. Többek között Ukrajna állampolgárai akadálytalanul visszatérhetnek az országba, ha megvan mind a két, vagy legalább az első covid-oltásról szóló igazolásuk. Ellenkező esetben telepítenie kell a Vdoma alkalmazást, és három napon belül PCR-tesztet kell csináltatnia. Ha a teszt pozitív, akkor az alkalmazás használatával karanténra lesz szükség. Ugyanakkor Oroszországból vagy Indiából érkezéskor kötelező a kéthetes karantén. 

Elektronikus személyigazolvány 

Augusztus 23-án életbe lép egy törvény, amely szerint az elektronikus személyigazolvány egyenlő a papír formájú okmánnyal. Megengedett az ID-kártyák, útlevelek és egyéb dokumentumok digitális változatainak használata, amelyek információkat tartalmaznak az adózó regisztrációs kártyájának nyilvántartási számáról és / vagy a bejegyzett lakcíméről.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!