Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 17. – 13:11 | Kárpátalja |
Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a Megyei Rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy 36 éves perecsenyi lakost, azzal a gyanúval, hogy dokumentumokat hamisít és embereket csempész Ukrajna államhatárán keresztül.

A nyomozók átkutatták a fogvatartott és lehetséges bűntársai lakóhelyét. Az ügyben folytatódik az előzetes nyomozás.

Kárpátalján a migrációs rendőrök hosszú távú operatív munka eredményeként leállították a bűnözők egy csoportjának illegális tevékenységét,

amelynek tagjai külföldi állampolgárok illegális szállításában vesznek részt Ukrajna államhatárán keresztül.

A különleges műveletet a nyomozók és a KORD katonái hajtották végre Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron, az Egyetemi utcában. A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették az illegális migrációs rendszer 36 éves szervezőjét.

A gyanúsított 5800 dollárt kapott külföldi ügyfeleitől.

A bűnöző ezért az összegért elkészítette az ügyfelek számára az Európai Unió belső dokumentumait, ezenkívül segítenie kellett a határátlépésben, hogy megkerüljék a hivatalos ellenőrző pontokat.

A hamis dokumentumok előállításához a férfi és társai lézergravírozó készüléket használtak, és az ilyen illegális "szolgáltatásokért" 1800 eurót kértek.

A hétvégén az Ungvári Kerületi Rendőrség nyomozói az operatív munkatársakkal együtt bíróság által jóváhagyott házkutatásokat tartottak a szervező és lehetséges cinkosai lakóhelyén.

Ennek eredményeként számos elektronikus adathordozót, laptopot, kétes eredetű személyigazolványokat és egy autót foglaltak le.

Minden tárgyi bizonyítékot vizsgálatra továbbították.

A 36 éves perecsenyi lakost előzetes letartóztatásba helyezték. Ellene csoportosan elkövetett okmány hamisítás és embercsempészet miatt indítottak eljárást.

Az ügyben még folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.


Hirdetés

Video

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!