MTI

| 2021. 06. 30. – 14:30 | Csehország |
Fotó: Internet

Hirdetés

145 ezer háztartás maradt áram nélkül szerda reggel az éjjeli szélvihar és heves esőzés következtében Csehországban – jelentette a közszolgálati Cseh Hírtelevízió.

A szélvihar által kitépett fák és a letört ágak több mint száz helyen a magasfeszültségű távvezetékekben is károkat okoztak - írja az MTI.

A helyzet Dél-Csehországban a legsúlyosabb, ahol főleg Ceské Budejovice és Cesky Krumlov környékén szerda reggel mintegy 40 ezer háztartás volt áram nélkül.

A viharos szél sok helyen megrongálta, letépte a háztetőket, s a kidőlt fák számos parkoló autóban okoztak károkat.

Halálos áldozatokról nincsenek jelentések, de országszerte legalább tucatnyi ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Komoly problémák keletkeztek a vasúti és a közúti közlekedésben is. A magyarok által is gyakran használt Prága-Brünn autópályán az éjjel mintegy három órán át mindkét irányban szünetelt a forgalom, mert a vihar két helyen fákat sodort az útra. Hasonló problémák miatt számos alacsonyabb osztályú úton is meg kellett szakítani a forgalmat. Több baleset is történt, de a közrádió szerint súlyosabb következmények nélkül.

A Cseh Vasutak azt közölte, hogy a sínekre sodort fák, ágak, valamint a megszakad villanyvezetékek miatt több mint harminc regionális szakaszon szüneteltetni kell a forgalmat.

Alig egy hete, csütörtökön este pusztító tornádó söpört végig Dél-Morvaországon.

Az áldozatok száma időközben hatra emelkedett, mert a hodoníni kórházban egy kisgyermek belehalt sérüléseibe.

Az anyagi károk felmérése még mindig nem fejeződött be, de a jelentések szerint eléri a több tíz milliárd koronát.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy viharok söpörtek végig Európán. Hatalmas viharok csaptak le több helyen is Európában. Németországban jégeső és erős szél pusztított, ami tetőket rongált meg. Stuttgartban még az operaház is megsérült: több ezer liternyi csapadék öntötte el az épületet.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!