Magyarország | 2021. 06. 24. – 13:13 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Július 1-jétől az európai uniós zöld útlevél Magyarországon is hatályba lép - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

 Közölte: a zöld útlevél papíralapon a kormányablakokban lesz igényelhető, elektronikusan pedig az ügyfélkapun keresztül - írja az MTI.

Jövő hétfőtől tájékoztató kampány indul, és valamennyi, a zöld kártyával kapcsolatos részletet ismertetnek majd.

A kártya három okból állítható majd ki: a betegségen való átesettség, negatív PCR-teszt és védőoltás megléte esetén - részletezte Gulyás Gergely.

A tárcavezető elmondta: a közúti határátkelőhelyeken a normális rend a legtöbb helyen visszaállt, a belső schengeni határokon Szlovéniába, Szlovákiába, Ausztriába megszűnik a határellenőrzés.

Románia, Horvátország és Szerbia esetében a korábbi szabályok szerint áll helyre a határellenőrzés, egészségügyi ellenőrzés már nem lesz,

Ukrajna esetében pedig maradnak az eddigi szabályok - ismertette.

Gulyás Gergely közölte: a védettségi igazolvány használatát fenntartják tömegrendezvények esetén, ilyenek a sportrendezvények, koncertek, fesztiválok és az éjszakai zenés szórakozóhelyek rendezvényei.

Korábban hírt adtunk arról, hogy megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Illetve védettségi igazolvány nélkül lehet majd menni a szállodákba és a fürdőkbe.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!