Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 31. – 12:28 | Kárpátalja |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A beregszászi Macsolai utcán továbbra is késik az út aszfaltozása.

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán arról tájékoztatta az érintett utca lakosait, hogy a Macsolai utca aszfaltozásának előkészítése során felmerült 22 olyan akna telepítésének szükségessége a csatornahálózaton,

amelyek 40 tonnás terhelésre vannak kiszámítva — ezt nem irányozta elő a terv.

Megtudhattuk továbbá, hogy döntés született források kiutalásáról az aknák beszerzésére, s a Kárpátvíz Kft. már hozzá is látott az előkészítő munkálatokhoz.

Előreláthatólag 10 nap alatt befejezik a teljes munkát.

Ezt követően elkezdődik itt az úttest aszfaltozása.

Babják Zoltán kifejtette azt is, miszerint ameddig ez nem fejeződik be, a 77. Sz. Útépítő Igazgatóság vezetése kötelezettséget vállalt arra, hogy GPS-nyomkövetőkkel szerelik fel saját és bérelt teherautóikat annak érdekében,

hogy ellenőrizni lehessen e járművek sebességét, meg lehessen akadályozni az előírt 30 km/h sebesség túllépését.

Múlt hét végén a Macsolai utca lakosai ismét útlezárással tiltakoztak amiatt, hogy naponta közel száz teherautó nagy sebességgel közlekedik az érintett szakaszon, amely egyes lakóházak súlyos rongálódásához vezetett. A lakosok remélik az ügy mihamarabbi megoldását.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy folytatódik a beregszászi Macsolai utca felújítása. A polgármester kifejtette, hogy az útburkolat rendbe hozásának befejezése előtt a Kárpátvíz Kft. szakemberei kicserélik az utcai vízvezeték tönkrement szakaszát a Macsolai úton.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!