Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 27. – 07:31 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba külügyminiszter bírálta az Észak-atlanti Szövetséget, amiért nem hívta meg Ukrajnát a NATO-csúcsra.  

Nem érti, hogyan lehet zárt NATO-csúcsot tartani az orosz agresszió hátterében.

Ezt a külügyminisztériumban tartott tájékoztatón tárgyalták – írja az RBC Ukraina hírportál. 

Kuleba szerint az ukrán fél megérti a NATO-tagállamok azon óhaját, hogy zártkörű csúcstalálkozót tartsanak a transzatlanti egység megvitatására, de nem értik, hogyan lehetett nem meghívni Ukrajnát.

„De hogy őszinte legyek, abszolút nem értjük, hogyan lehet zárt NATO-csúcstalálkozót tartani Oroszország Ukrajna elleni, a fekete-tengeri régióban és a Szövetség tagjaival szembeni agresszív fellépéseinek hátterében. Mármint a legújabb nyomozásról beszélek Csehországban. Ezt nem tudjuk megérteni, hogyan lehet nem meghívni Ukrajnát, hogyan lehet nem megtalálni a formátumot Ukrajna részvételére idén a csúcson” - hangsúlyozta a miniszter.

Mint tudjuk, a NATO csúcstalálkozóra június 14-én kerül sor Brüsszelben.  

A Szövetség tagállamainak vezetői összegyűlnek, hogy megvitassák a NATO jövőbeli stratégiáját és a világ helyzetét. Várhatóan a NATO-csúcstalálkozón megvitatják az Ukrajna elleni orosz agresszió erősödését.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán elnök a légiközlekedés leállítását kezdeményezte Fehéroroszországgal. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította hétfőn a kormányt, hogy dolgozzon ki határozatot az Ukrajna és Fehéroroszország közötti közvetlen járatok megszüntetéséről, valamint Fehéroroszország légterének bezárásáról a két ország közt közlekedő járatok előtt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az EU és a NATO vezetői elfogadhatatlannak nevezték a Ryanair légitársaság "kényszerű" minszki leszállását. A Ryanair ír légitársaság repülőgépe vasárnap előre nem tervezett leszállást hajtott végre Minszkben.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!