Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 25. – 10:41 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Május 24-én az asztélyi határon két férfi hamis PCR-tesztet mutatott fel.

Az első esetben egy 52 éves magyar férfi próbált bejutni Ukrajna területére egy hamis PCR-teszttel.

Okmányellenőrzés során a határőrök azonnal észrevették, hogy hamis az okmány, mert május 25-i dátum állt az igazoláson, miközben a férfi május 24-én érkezett az ellenőrző ponthoz. 

A második esetben egy ukrán állampolgár bukott le, aki tegnap szintén a asztélyi ellenőrző ponton keresztül tért vissza Ukrajnába, és ugyancsak hamis COVID-19 tesztet nyújtott be a határőröknek.

Az igazolvány QR-kódjának beolvasásakor nem állt rendelkezésre a páciensről szóló információ.

Ezen információk tisztázása során a tisztviselők megállapították, hogy a férfi által bemutatott igazolvány nem felel meg a megállapított mintának.

Kiderült az is, hogy a 35 éves ukrán férfi egyáltalán nem végeztette el a PCR-tesztet az igazolásban említett laboratóriumban.

A határőrök mindkét esetről értesítették a Nemzeti Rendőrség képviselőit – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egyre többen próbálják megvesztegetni a határőröket Kárpátalján. Kárpátalján e hónap folyamán 22 megvesztegetési bűncselekményt jegyeztek fel a Munkácsi Határőrosztag  munkatársai.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ittas vezetésen érték a Csapi Határőrség vezetőhelyettesét. Május 22-én szombaton az esti órákban Ungváron a járőrök megállították Olekszandr Mihajljukot, aki egy Skoda Superb típusú gépkocsit vezetett.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!