Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 25. – 09:00 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján e hónap folyamán 22 megvesztegetési bűncselekményt jegyeztek fel a Munkácsi Határőrosztag  munkatársai.

Az állampolgárok 13 alkalommal ajánlottak csúszópénzt a katonáknak, mert nem akarták telepíteni mobiltelefonjukra az Otthon (Вдома) alkalmazást, illetve mert nem volt PCR-tesztjük.

A felajánlott kenőpénz teljes összege 39 ezer forint, 1400 hrivnya és 65 euró volt.

A határőrök minden esetben reagáltak az állampolgárok illegális javaslataira, és ismét kimutatták a korrupcióval szembeni zéró toleranciájukat, a kenőpénz felajánlása (Ukrajna Btk. 369. cikkelye) miatt a rendőröket is értesítették. 

Ezenkívül a határőrök 9 hamis PCR-tesztet találtak.

Ezek az esetek pedig okmányhamisítás (Ukrajna Btk. 358. cikkelye) miatt kerültek az illetékes hatóságokhoz – olvashatjuk az Ukrán Állami Határőr Szolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy bedrogozott sofőr ajánlott kenőpénzt Ungváron. Egy kábítószer-befolyásoltság alatt vezető sofőr 800 hrivnya kenőpénzt ajánlott az őt megállító rendőröknek.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ittas vezetésen érték a Csapi Határőrség vezetőhelyettesét. Május 22-én szombaton az esti órákban Ungváron a járőrök megállították Olekszandr Mihajljukot, aki egy Skoda Superb típusú gépkocsit vezetett.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!