Kárpátalja | 2021. 05. 19. – 14:25 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat adatbázisában 943 betöltetlen állás található, melyek között szép számmal akadnak olyanok is, amelyek 15 ezer hrivnya feletti fizetést ígérnek.

A Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat 15 ezer hrivnya feletti fizetéssel is tud ajánlani álláshelyeket.

A megyei foglalkoztatási szolgálatnak vannak üres álláshelyei 20 ezer hrivnya fizetéssel.  

Még most is, amikor a járvány negatívan érintette a munkaerőpiacot, van mit kínálniuk az álláskeresőknek.

A friss adatok szerint 943 betöltetlen állás van a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat adatbázisában: szakácsokat, ellenőröket, varrónőket, sofőröket és más szakembereket keresnek.

Köztük 15 ezer hrivnya fizetést ígérő betöltetlen álláshelyek is vannak Ungváron és a régióban.

Kárpátalján több mint 15 ezer hrivnya fizetést adnak a traktorvezetőnek és fúrógép kezelőnek; a technológusnak 17 000 hrivnyát ajánlanak fel; a villanyszerelőnek 18 000 hrivnyát; az aszfaltbeton terítő és a hengergép vezetőjének 20 ezer hrivnyát ajánlanak. 

A Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartást vezet a munkaadók körében a legnépszerűbb és a legmagasabb bérű álláshelyekről – jelentette a Kárpátaljai Foglalkoztatási Szolgálat sajtóosztálya.

Korábban hírt adtunk arról, hogy online igényelhetik majd a nyugdíjat Ukrajnában. Ukrajna kormánya a közeljövőben szeretne elindítani a Gyija portálon egy olyan alkalmazást, mely segítségével online igényelhető lenne a nyugdíj.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában minden ötödik polgár munkanélküli. Mivel Ukrajnában az Állami Foglalkoztatási Szolgálat versenyképtelen fizetéssel kínál munkát az ukránoknak, a polgárok nem sietnek munkanélküliként regisztrálni magukat – fejtette ki véleményét Vszevolod Sztepanyuk, a politikai és gazdasági kérdések szakértője.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!