Ukrajna | 2021. 05. 17. – 13:44 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Volodimir Zelenszkijhez közel álló források kifejtették, miért bocsátják el tisztségéből Makim Sztepanov egészségügyi minisztert.  

Ennek oka az oltási szerződésekkel kapcsolatos problémák,

valamint az, hogy az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) az utóbbi időben fokozott figyelemmel kíséri a minisztert.

Emellett az illetékes bizottsággal fennálló feszült kapcsolatok játszhatnak közre Sztepanov menesztésében. A bizottság 15 tagja közül legalább 9 kész támogatni lemondatását..

A források szerint a Nép szolgája párt képviselői gyakran meghallgatják az illetékes bizottság kollégáinak véleményét.

David Arahamia, a Nép Szolgája frakcióvezetője elmondta, hogy az Elnöki Hivatalnak folyamatosan be kellett avatkoznia az oltásokkal kapcsolatos megállapodások megkötésébe.

És többször hallottak visszajelzéseket arról, hogy az Egészségügyi Minisztérium később kereste meg a beszállítókat, mint más országok.

Korábban Olga Tunij, a Legfelső Tanács elnökének sajtótitkára a Facebook-on leírta, hogy a parlament Ukrajna miniszterelnökétől kapott beadványt Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter menesztésére - írja a Podrobnosztyi.ua.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamarosan meneszthetik az egészségügyi minisztert Ukrajnában. Kirill Molcsanov politológus szerint a nyár közeledtével meneszthetik Ukrajnában az egészségügy minisztert, akinek a nyakába varrják majd a vakcináció kudarcát.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Sztepanov szerint nem sikerül mindenkit beoltani Ukrajnában. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter úgy véli, hogy ha a felnőtt lakosság körülbelül kétharmadát beoltják, feloldhatják a karantént.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES