Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 12. – 10:44 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Május 11-én az asztélyi ukrán-magyar határátkelőhelyen hamis PCR-teszttel próbált belépni egy ukrán férfi.

A Covid-19 megváltoztatta életünk szokásos ritmusát, új szabályok és korlátozások követésére kényszerített minket. A változások az emberek életének és tevékenységének minden területét érintették.  

Nem maradtak el az illegális kereseti rendszerek hívei sem, akik szinte azonnal reagálnak a jogszabályi változásokra.

A járvány kezdetével a határőrök szinte minden nap a megszokott dohánytermékek helyett egyéni védőeszközöket, többek között orvosi maszkokat, légzőkészülékeket, gumikesztyűket, szigetelőruhákat és egyebek találnak.  

A csempészek ezúttal hamisítani és árulni kezdték a PCR-teszteket.

Az újabb törvénysértési esetet május 11-én rögzítették az asztélyi ukrán-magyar ellenőrző ponton.

Egy 26 éves ukrán állampolgár hamis PCR-teszttel próbálta elkerülni a házi karantént. A határőrök megállapították, hogy az igazolás QR-kódjának beolvasásakor hiányoztak a páciensre vonatkozó információk. 

Ezen túlmenően az fiatalember maga is elismerte, hogy pénzért vásárolta meg az igazolást.

A határőrök az esetről értesítették a Nemzeti Rendőrség képviselőit – olvashatjuk az Ukrán Állami Határőr Szolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján nyolcmillió méh pusztult el a nem megfelelő szállítás miatt. Kárpátalján az ilosvai és a nagyszőlősi méhészek az Ukrán Postával méheket küldtek egy megrendelőhöz.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy többezer hrivnya márkás árut akartak becsempészni Kárpátaljára. Az olasz és a portugál gyártmányú áruk között jól ismert márkájú női cipők, női ridikülök, hátizsákok, kosztümök és pólók voltak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!