Kárpátalja | 2021. 05. 12. – 11:49 |
A járvány kezdete óta több ízben adtak át lélegeztetőgépeket, védőfelszereléseket kórházaink számára, május 12-én pedig a kárpátaljai magyar iskolák automata kézszárító berendezéseket vehettek át. Fotó: Kurmay Anita

A több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alapjaiban forgatta fel életünket. A szakemberek a járvány terjedésének megelőzése érdekében három fő szabály betartását írják elő: az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, a megfelelő kézmosás, és a szociális távolság betartása.

A beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szívügyének tartja, hogy egyebek mellett adománygyűjtéssel és védőeszközök vásárlásával segítse a hatékony védekezést. A járvány kezdete óta több ízben adtak át lélegeztetőgépeket, védőfelszereléseket kórházaink számára, május 12-én pedig a kárpátaljai magyar iskolák automata kézszárító berendezéseket vehettek át.

A jelenlévőket Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola elnöke köszöntötte. „A pandémia kezdetekor a főiskola dolgozói számára kihelyeztünk egy urnát, melybe adományaikat helyezhették el” – kezdte beszédét, majd emlékeztetett arra, hogy az eddig befolyt összegekből a helyi kórházat segítették. Megtudtuk továbbá, hogy a most befolyt közel ötszázezer hrivnyából kilencvenhárom magyar iskola számára vásároltak automata kézszárítókat, hiszen közeleg a vizsgaidőszak, amikor is az oktatási intézményekben még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megfelelő higiéniás szabályok betartására. „Ezekkel az eszközökkel szeretnénk még inkább segíteni az iskolák működését.

Reméljük, hogy szeptembertől már teljes egészében jelenléti oktatásban részesülhetnek a diákok” – zárta köszöntőjét az elnök asszony.

„Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szeretnénk már túl lenni a járványon, és ebben a higiéniai szabályok betartása nagyon sokat segít. Ezek a készülékek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy tanárok mint diákok biztonságosan dolgozzanak az iskola falai között” – fejtette ki Csernicskó István rektor.

A köszöntőket követően a kárpátaljai kistérségek vezetői vehették át az eszközöket, valamint Babják Edit, a Beregszászi Városi Oktatási és Művelődési Osztály vezetője köszönő oklevelet nyújtott át a Rákóczi Főiskola vezetőségének a nagyösszegű adományért.

Kurmay Anita

  • Automata kézszárítókat adtak át a Rákóczi Főiskolán
  • Automata kézszárítókat adtak át a Rákóczi Főiskolán
  • Automata kézszárítókat adtak át a Rákóczi Főiskolán

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 20. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!