Ukrajna | 2021. 05. 01. – 09:51 |
A legtöbb ukrán állampolgár éves tarifája ezer köbméterért 8 ezer hrivnya lesz, valamint csaknem 2000 hrivnya lesz a szállítási költség. Fotó: Internet

Ukrajnában a lakossági gázár a szállítást is beleértve már meghaladta az európai országokban érvényes tarifákat.

A lakossági földgáz általános tarifája Ukrajnában köbméterenként eléri a 9,99 hrivnyát (7,99 hrivnya + 2 hrivnya) – közölte a Finance.ua  a Rozumkov Központ által végzett kutatásra hivatkozva.

Ez nagyobb, mint Romániában - (6,35 + 2,92 hrivnya), Magyarországon (5,44 + 2,7 hrivnya) és Lettországban (3,61 + 5,01 hrivnya).

Jurij Korolcsuk, az Energiastratégiai Intézet szakértője elmondta, hogy a legtöbb ukrán állampolgár éves tarifája ezer köbméterért 8 ezer hrivnya lesz, valamint csaknem 2000 hrivnya lesz a szállítási költség.

A szakértő szerint a gázszolgáltatók jelentéktelen része magasabb árakat kínált: 12-15 ezer hrivnya között. A Naftohaz már elküldte javaslatait ezeknek a vállalatoknak, hogy ezek a drágább gázzal rendelkező társaságok olcsóbban, azaz 7,96 hrivnyáért vásároljanak a Naftohaz-tól - mondta Korolcsuk.

Korábban hírt adtunk róla, hogy a Naftohaz közzétette az éves gáztarifáját, mely 2022. április 30-ig lesz érvényben. Ez alapján egy köbméter gáz ára 7,96 hrivnya lesz.  Előzőleg a gáz ára 6,99 hrivnya volt. A Naftohaz Ukrajna sajtószolgálata az árak növekedését az európai piacokon a földgáz költségeinek emelkedésével és az európai tárolók alacsony készleteivel magyarázta.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES