Kárpátalja | 2021. 04. 08. – 13:40 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Anatolis Poloszkov, Kárpátalja kormányzója bejelentette, hogy ma, április 8-án van az első nap, amikor a járványhelyzet mutatói szerint régiónk elérte a narancssárga karanténzóna szintjét.

2021. április 8-án az orvosi oxigénenl ellátott ágyak foglaltsága a koronavírusos betegek kórházi kezelésére kijelölt egészségügyi intézményekben 44,4%-ot tesz ki.

Az elmúlt 7 nap folyamán 100 ezer lakosra vetítve 60 koronavírusos beteg került kórházba.

A COVID-19 gyanúja vagy megerősített esete alapján a betegek kórházi kezelésére kijelölt egészségügyi intézményekben az ágyak foglaltsága 57%-os.

Annak érdekében, hogy a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó állami bizottság döntést hozhasson Kárpátalja vörös zónából való kilépéséről,

ezeket a mutatókat legalább öt napig meg kell tartani,

és továbbra is a lehető legnagyobb mértékben kell felelősségteljesnek lenniük egymás iránt.

Mindannyian keményen dolgoztunk egy ilyen szint eléréséért. 

Arra kérem Önöket, ne veszítsék el az éberségüket, tartsák be a karanténkorlátozások összes követelményét, és hamarosan megkapjuk a régóta várt zónaváltozást – olvashatjuk Anatolij Poloszkov, a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás vezetőjének Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Európában Ukrajna áll az első helyen az új covid-esetek terén. Ukrajnában április 7-i adatok szerint 15 415 ember fertőződött meg koronavírussal. Ezzel a mutatóval hazánk 24 órán belül az élre került az új covid-fertőzési esetek terén.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna eddig 24 millió dózis vakcinára kötött szerződést. A COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül Ukrajnának nyolcmillió dózis, különböző gyártású vakcinát hagytak eddig jóvá.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés