Ukrajna | 2021. 04. 28. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Halina Tretjakova, a Nép Szolgája párt képviselője, a Legfelső Tanács Szociálpolitikai és Veteránjogi Védelmi Bizottságának vezetője elmondta, Ukrajnában érdemes befejezni a többféle létminimum alkalmazásának gyakorlatát, és létrehozni egy, de valós létminimumot.

Méretét először az ország átlagbérének 40%-ához kell kötni.

„A 3515. számú törvénytervezetben javaslatot tettem a létminimum és az átlagbér összekapcsolására. Először azt javaslom, hogy 40% legyen, de általában azt szeretném, ha 60% lenne. A projekt szerint a létminimumnak 10 év alatt évente 1%-kal, azaz 50%-ig kell növekednie. Ha egyszerre 50%-ot tenne ki, az egyensúlyhiányt okozna az állami költségvetésben” - mondta Tretjakova.

Meggyőződése továbbá, hogy a Szociálpolitikai Minisztérium alapján létre kell hozni egy demográfiai ügynökséget,

amely különféle jövedelemszintű háztartások különféle típusait tanulmányozná és felméréseket végezne.

Hozzátette, hogy az ilyen ügynökség segítségével megtudják, hogy egy család mennyit költ egy tag eltartására. S annyit kell megállapítani, amennyit valóban elhasználnak és nem annyit, amennyit a Gazdasági Fejlesztési Minisztérium lefektetett.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Naftohaz megduplázta az igazgatóság juttatását. A Naftohaz Ukrajna nemzeti részvénytársaság 2020-ban a veszteségek ellenére kétszer, 672 millió hrivnyáig emelte a társaság igazgatóságának fizetését.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukrán kormány abban reménykedik, hogy a Naftohaz állami vállalat és más gázszolgáltatók csökkentik a lakosság éves gáztarifáját. A gázszolgáltatók 7,96 hrivnya/köbméter áron kínálják az éves gáztarifát.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!