Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 27. – 11:09 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Miniszteri Kabinet az egyházakkal közösen állapodott meg az istentiszteletek megtartásának szabályairól és ajánlásairól.

A májusi ünnepekre és az ortodox húsvétra nem vonatkoznak további korlátozások,

de a hatóságok azt javasolják, hogy a templomok látogatása során a polgárok tartsanak be számos ajánlást.

Arról, hogy mit nem szabad megtenni, április 27-én, kedden beszélt Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője.

Elmondta, hogy a Miniszteri Kabinet megbeszélést tartott az Egyházak és Vallási Szervezetek Tanácsával, ahol megbeszélték a karanténintézkedések betartását.

„Többek között abban állapodtunk meg, hogy lerövidítjük az istentiszteletek időtartamát,

számuk egyidejű növelésével a templomok ajtajainak nyitva kell lenniük. Megállapodtunk abban is, hogy ideiglenesen megtiltjuk a fizikai érintkezést a rituálék végrehajtása során: keresztek, ikonok, ereklyék csókolását” - idézte a miniszter szavait a Korrespondent.net hírportál.

Az Egészségügyi Minisztérium továbbá azt javasolja, hogy egy háztartásból egy személy vegyen részt szertartásokon.

Célszerű kizárni az idősek és a krónikus betegségekben szenvedők templomi látogatását.

A húsvéti ételek szentelésekor kötelező a maszkviselés.

Ezenkívül Sztepanov szorgalmazta az ünnepek alatti kapcsolattartás korlátozását, a tömegek elkerülését, a maszkok viselését és a személyes higiénia betartását.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy csaknem 8000 új koronavírus esetet jegyeztek fel Ukrajnában. Többek között 336 gyermek és 202 egészségügyi dolgozó betegedett meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Zelenszkij szerint ortodox húsvét után új koronavírushullám fenyeget. Hozzátette: Az egyházi vezetők helyében még egyszer felszólítanám az embereket, hogy a hit nagyon fontos, de elsősorban az élők számára fontos. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!