Oroszország | 2021. 04. 23. – 07:31 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Oroszország elértnek nyilvánította a hadi gyakorlat céljait, és elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés leállítását - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Sojgu váratlan ellenőrzésnek nevezte az orosz csapatok nagy részének az Orosz Föderáció déli határaira történő áthelyezését – írja az RBC Ukraina hírportál az orosz sajtó nyomán.

„A csapatok bebizonyították, hogy képesek az ország védelmét megbízhatóan biztosítani.

Ezzel összefüggésben elrendeltem a déli és a nyugati katonai körzetben zajló ellenőrző műveletek befejezését” - mondta Sojgu.

Az orosz tárcavezető utasítást adott ki, hogy a vezérkar, valamint a katonai körzetek és a légideszant egységek parancsnokai tervezzék meg,

és április 23-tól kezdjék meg a csapatok visszavonását állandó állomáshelyükre.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Reznikov „fantasztikus dokumentumnak” nevezte Steinmeier formulát. Elmondása szerint a választásokat figyelemmel kísérő EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala azt állítja, hogy nekik először a kormány meghívására, értékelési küldetéssel kell érkezniük.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a parlament két házához szerdán intézett éves üzenetében.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!