Kárpátalja | 2021. 04. 20. – 07:59 |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Április 19-én kijevi idő szerint 10:53 perckor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy az Ungvári járásban, Kisgejőcön tűz ütött ki az Ergi Ferenc utcai lakóházban.

A sűrű füstöt és a lángokat az egyik éber szomszéd vette észre, aki azonnal tárcsázta a tűzoltókat.

A tűz idején a ház tulajdonosai a nyári konyhában voltak.

Mielőtt a tűzoltók megérkeztek volna, a család tagjai próbálták eloltani a lángokat, de sajnos sikertelenül: a tűz meglehetősen gyorsan terjedt, mert a helyiségekben gyúlékony anyagok voltak.

A helyszínre az ungvári, csapi és nagydobronyi mentőszolgálat 13 munkatársa 3 tűzoltóautóval érkezett ki. A mentősök kijevi idő szerint 11:35 órakor lokalizálták, 20 perc múlva pedig teljesen felszámolták a 104 négyzetméternyi területen tomboló lángokat. 

A tűz egy szobát és az ott lévő vagyont pusztította el, továbbá kárt tett két szobában és a folyosóban is.  

A tűzoltók hozzáértése és hatékonysága azonban megmentette a házat a teljes pusztulástól.

Szerencsére a tűzeset nem követelt áldozatokat.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy kerékpáros vesztette életét egy balesetben Kárpátalján. Április 18-án kijevi idő szerint körülbelül 17 órakor a rendőrséghez bejelentés érkezett arról, hogy Kárpátalján, a Técsői járásban, Taracköz (Тересва) és Bedőháza (Бедевля) települések között közlekedési baleset történt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy leégett egy szálloda Ungváron. A hatóságokat a szomszédok értesítették, hogy lángol az épület teteje.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!