Franciaország | 2021. 04. 19. – 08:18 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Emmanuel Macron francia elnök a CBS News kiadványnak adott interjújában  kijelentette, hogy a nyugati országok nem engedik meg az újabb katonai műveleteket Ukrajnában.  

Oroszország számára egyértelmű „piros vonalakat” kell húzni

– közli az RBC Ukraina hírportál.

Amint azt Macron megjegyezte, az orosz csapatok koncentrációja az ukrán határon elfogadhatatlan, és „Oroszországnak le kell eszkalálódnia”.

Elmondása szerint meg kell erősíteni a diplomáciai menetrendet, és „az Egyesült Államoknak, Európának, mindannyiunknak nagyon világosnak kell lennünk Oroszországgal kapcsolatban”.

„Soha nem engedünk meg új katonai műveleteket az ukrán földön,

és meg kell találnunk a módját, hogy e tekintetben bizalmat szerezzünk” - mondta a francia államfő.

Ugyanakkor hozzátette, hogy Franciaország támogatni fogja az Oroszország elleni szankciókat Ukrajna inváziója esetén.  

A szankciók önmagukban nem elégségesek, ám a szankciók a csomag részét képezik.

„Úgy gondolom, hogy ami néhány évvel ezelőtt történt, amikor Ukrajnát megszállták, az nem a diplomácia kudarca, hanem az Oroszország feletti kollektív hatóságunk tagadása.  

És azt gondolom, hogy amikor piros vonalakat húzunk, tiszteletet kell szereznünk irántuk”

- mondta Emmanuel Macron.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Moszkva elküldi az amerikai nagykövetet, és kiutasít tíz amerikai diplomatát. Oroszország, válaszul az amerikai szankciókra azt tanácsolta az amerikai nagykövetnek, hogy utazzon haza konzultációra, és ezenkívül kiutasít további 10 amerikai diplomatát - jelentette be Szergej Lavrov orosz külügyminiszter újságíróknak pénteken Moszkvában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy április 16-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy Oroszország megpróbálja provokálni Ukrajnát, és azt akarja, hogy az ukránok féljenek. Zelenszkij nyomásnak véli az orosz csapatok összegyűlését a határ menti területeken. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!