Origo
| 2021. 04. 16. – 17:00 | Norvégia |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Meghalt egy ismert járványtagadó Norvégiában, aki több illegális összejövetelt is szervezett a házában március végén. Hans Kristian Gaarder szervezetében a halála után mutatták ki a koronvírust, valószínüleg hetek óta beteg lehetett, de titkolta állapotát.

A 60 éves férfi korábban a náthához hasonlította a koronvírust, tartalmait többször is álhírként jelölte meg a közösségi oldal - írja az Origo.

Április 6-án meghalt egy ismert norvég vírustagadó, mután két illegális összejövetelt is tartott az Oslótól északra található Gran-i otthonában - írja a Metro helyi médiabeszámolók alapján. A 60 éves Hans Kristian

Gaarder március 26-án és 27-én is szervezet egy bulit, a résztvevők közül azóta többen is koronavírusosak lettek.

A rendőrség most azon dolgozik, hogy felkutassák az illegális rendezvények minden résztvevőjét. Helyi tisztviselők szerint azonban Gaarder hetek óta beteg lehetett, de állapotát titkolta. 

Feljelentette a közegészségügyi ügynökséget

A férfi halálhírét a helyi önkormányzat is megerősítette a honlapján. Mint írják, Gaarder nem tesztelte magát, a vírust a halála után mutatták ki a szervezetében. A városvezetés azt kérte a két illegális rendezvény résztvevőitől, hogy minél előbb teszteltessék le magukat.

A John Hopkins Egyetem adatai szerint Norvégiában eddig 106 224 emberben mutatták ki a vírust, és 707-en haltak meg a fertőzés miatt. A cikkben emlékeztetnek, hogy Európában itt a legalacsonyabb a fertőzések és halálozások aránya.

Az országban március 16 óta tilos összejöveteleket tartani. 

Hans Kristian Gaarder az ország egyik legismertebb járványtagadója volt: szerkesztett online magazint és összeesküvés-elméleti szakértőként több tévéműsorban is szerepelt.

2009-ben a sertésinfluenza idején két társával együtt feljelentették az ország közegészségügyi ügynökségét "félelempropaganda folytatása miatt".


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a lezárásokat semmibe véve, a 82 éves skót Maureen Hogg a barátjának 70. születésnapja alkalmából ment el egy házibuliba, amit később a rendőrség kapcsolt le, ahol minden résztvevőt megbírságoltak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy nem zárja ki az amerikai hírszerzés, hogy a koronavírus egy vuhani laborból szökött meg, és indult világhódító útjára – közölte Avril Haines, az amerikai hírszerzés vezetője.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!