Ukrajna | 2021. 04. 15. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Oroszország Krím felől indíthat támadást Ukrajna ellen, és Moszkva meg is teszi ezt a lépést a félsziget vízellátásának biztosítása érdekében – jelentette ki Szerhij Taran védelmi miniszter szerdán az Európai Parlamentben (EP) felszólalva.

A védelmi tárca vezetője, aki videokonferencia keretében beszélt az EP-ben, hangsúlyozta, hogy Oroszország viselkedése a kelet-európai országokat is fenyegeti, különös tekintettel a Kalinyingrádban állomásozó csapatok létszámának növelésére - írja a Karpat.in.ua.

Kiemelte, Oroszország a Krím félszigetre 42 ezer, a közös határ északkeleti szakaszához pedig 110 ezer katonát vezényelt.

„Ezért még idén katonai provokációkra lehet számítani orosz részről” – mutatott rá.

Taran azt is elmondta, hogy Oroszország lépéseit Ukrajna valós fenyegetésként értékeli nemzetbiztonságára nézve. Úgy vélte, az oroszok támadást készítenek elő, és Krím lehetséges fronttá alakul. Hozzátette, Oroszország nukleáris fegyverek potenciális tárolására készíti Krímet.

Mint ma beszámoltunk róla, Szerhij Taran védelmi miniszter szerdán videokonferencia keretében felszólal az EP-ben, és az európai parlamenti képviselőkkel áttekinti

az Ukrajna és az Európai Unió között a biztonság és védelem terén folytatott együttműködés erősítésének lehetőségeit.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hadfelszerelés-szállítmányaik növelésével a NATO-országok puskaporos hordóvá változtatják Ukrajnát - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden újságíróknak Moszkvában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Vlagyimir  Putyin orosz elnök kifejtette amerikai hivatali partnerének, Joe Bidennek az ukrajnai politikai rendezés megközelítéseit - közölte kedden a Kreml.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!