Ukrajna | 2021. 04. 14. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában a Szociálpolitikai Minisztérium törvénytervezetet készített a „gyermekes családok számára nyújtott állami támogatásról”, hogy növeljék a szülés után járó támogatás összegét.

A törvénytervezetet vitára bocsátották az Ukrán Szakszervezetek Szövetségének honlapján – közli a Golos.ua internetes kiadvány. 

2014 óta először javasolják a kifizetések összegének növelését és az éves  indexálás létrehozását.

Az új tervezet értelmében az első és minden következő gyermek születésével járó szociális támogatás 50 000 hrivnya lenne.

Ebből a gyermek születésekor a támogatás 25%-át egyben kifizetik,

a fennmaradó összeget pedig a család 36 hónap alatt kapja meg.

Jelenleg Ukrajnában első gyermek születésénél a támogatás összege 41 280 hrivnya.

Ezenkívül azt tervezik, hogy a gyermek születési támogatásának összege január 1-jétől évente nő a fogyasztói árindex előrejelzett növekedési ütemével együtt, amelyet a Miniszteri Kabinet állapít meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy automatikusan zárolják az adósok bankszámláit Ukrajnában. Április 6-án lépett hatályba Ukrajnában az Igazságügyi Minisztérium végzése, amely engedélyezi az összes adós bankszámlájának automatikus zárolását, beleértve a tartásdíjat nem fizetőket is.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a dolgozó ukránok több mint 42%-a szegénységben él. 2020 első félévének eredményei szerint az abszolút kritérium (a tényleges létminimum alatti kiadások) alapján Ukrajnában a szegénységi szint a dolgozó ukránok körében 42,4%-ot tett ki.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!