Ukrajna | 2021. 04. 13. – 09:40 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Patriot középhatótávolságú rakétavédelmi rendszer Ukrajna területére történő telepítését kérte az Egyesült Államoktól Adrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője.

A jelentés szerint a Time-nak adott interjúban Jermak elmondta, hogy a Patriot-rendszer telepítését ő kérte az USA vezetésétől - írja a Karpat.in.ua.

Mint kifejtette: „Ukrajna nem csak saját érdekében tartja a frontot Oroszországgal szemben,

hanem a Nyugat érdekében is.

És hol telepíti az USA a Patriot-rakétáit? Legközelebb Lengyelországban.” Hangsúlyozta, „ezeknek a rakétáknak itt (Ukrajnában) kell lenniük!”

A hírportál emlékeztetett arra, hogy hivatalba lépését követően Joe Biden „megingathatatlan” támogatásáról biztosította Ukrajnát, beleértve a katonai jellegű támogatást.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a fegyverszállítástól, az ukrán vezetés "militarista hangulatának szításától" óvta Törökországot és a többi külföldi kormányt hétfőn a Kairóban tárgyaló Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország negyvenezer katonát vont össze az ukrán határ mentén, és ugyanennyit az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigetre - jelentette ki Julija Mendel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótitkára egy vasárnap esti tévéműsorban ukrán híradások szerint.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES