Ukrajna | 2021. 03. 06. – 08:12 |
Lengyelországban árokba borult egy ukrán rendszámú autóbusz, melyben 57 utas ült. Legalább hat ukrán meghalt, további 15 pedig kórházba került. Fotó: rmf24.pl

Lengyelországban árokba borult egy ukrán rendszámú autóbusz. Ennek eredményeként legalább hat ukrán meghalt, további 15 pedig kórházba került.

Lengyelországban árokba borult egy Poznan-Herszon menetrendszerű autóbusz, melynek következtében hat ukrán állampolgár meghalt, további 15 pedig kórházba került, közölte a Korrespondent.net Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvívőjének Twitter bejegyzésére hivatkozva.

A bejegyzés szerint a konzulok kimentek a helyszínre, kapcsolatba léptek a helyi hatóságokkal és kórházakkal. Mindent elkövetnek, hogy konzuli segítséget nyújtsanak az ukránoknak és kiderítsék a baleset összes körülményét - írta Nyikolenko.

Az RMF24 lengyel kiadása szerint a felborult ukrán rendszámú buszban összesen 57 ember ült. Médiaértesülések szerint 34 ember megsebesült. Két helikoptert küldtek a baleset helyszínére az áldozatok kiürítésére.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Kárpátalján egy közúti balesetben életét vesztette a gépkocsi vezetője. Az elhunyt sofőrt a helyszínre kiérkező katasztrófavédelmisek speciális eszközök segítségével vágták ki az autóroncsból.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés