Ukrajna | 2021. 03. 04. – 12:38 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában jelenleg a koronavírus-járvány harmadik hulláma figyelhető meg. Tekintettel erre, fennáll az újbóli szigorú karantén bevezetésének lehetősége - jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök egy sajtótájékoztatón.

"Sajnos meg kell állapítani, hogy Ukrajnában megkezdődött a járvány harmadik hulláma.

Ezek a számok, statisztikák, amelyeket látunk. Tudatosnak kell lennünk jelen helyzetben" - mondta Smihal, akit az RBC Ukraina hírportál idéz.

Elmondása szerint, jelenleg a szigorú karantén-intézkedéseket Ivano-Frankivszk, Csernyivci és Zsitomir régiókban vezették már be.

"Úton van efelé Vinnyica megye, Kárpátalja, Ternopil és számos más régió is,

ahol ma narancssárga szint van érvényben. Természetesen, amikor a régiók többsége a vörös zónában lesz, akkor valószínűleg vissza kell térni a szigorú karanténhoz az ország teljes területén" - tette hozzá a miniszterelnök.

Smihal azt is hangsúlyozta, hogy nem szeretne visszatérni a szigorú lezáráshoz, mivel az embereket és az üzleti életet már így is kimerítik a korlátozások.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában több mint 10 ezer új koronavírus esetet regisztráltak. Az elmúlt 24 órában többek között 611 gyermek és 388 egészségügyi dolgozó betegedett meg. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna készen áll a koronavírus-járvány harmadik hullámára. A járvány harmadik hullámának nagyságát azonban oltásokkal csökkenteni kell.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés