Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 31. – 09:00 | Ukrajna |
Fotó: Korrespondent.net

Hirdetés

Ukrajnában három megye rendőrtisztjei felszámoltak egy szervezett bűnözői csoportot, amelynek tagjai 2020 és 2021 között terrorizálták Nyugat-Ukrajna lakóit.

A nyomozás során kiderült, hogy Lemberg megye lakosai érintettek a bűncselekményekben.

Megtámadták és kirabolták azokat az embereket, akik devizaügyleteket folytattak. Minden gyanúsított profi ökölvívó és birkózó sportoló – írja a Korrespondent.net hírportál a Ternopil Megyei Rendőrség nyomán.

A csoport szervezője a kick-box világbajnoka, 1975-ös születésű lembergi lakos volt.

A férfi jelenleg a 2015-ben elkövetett rablás miatt van a vádlottak padján.

Néhány gyanúsítottat közvetlenül a Boriszpili nemzetközi repülőtéren vettek őrizetbe, amikor a Dominikai Köztársaságból nyaralásukról tértek vissza.

A bűnbanda többi résztvevőit Lemberg megyében találták meg.

A házkutatások során a nyomozók elit autókat, álarcokat és baseball-ütőket találtak, amelyeket a támadásaik során használtak, valamint külföldi és ukrán valutát foglaltak le a férfiaktól.

A nyomozók vizsgálják más személyek részvételét e bűnözői csoport tevékenységében.  

Az ügyben még folyik a nyomozás.


Hirdetés

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy sikkasztással gyanúsítják a Kárpátaljai Megyei Tanács egyik tisztviselőjét. A Kárpátaljai Megyei Rendőrség nyomozói korrupció gyanúja miatt hivatalosan is vádat emeltek az egyik tisztviselő ellen, aki vezető pozíciót tölt be a Kárpátaljai Megyei Tanácsban.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján a Munkácsi Határőrség emberei március 27-én összesen három megvesztegetési kísérletet rögzítettek. Mindhárom szabálysértő magyar állampolgár volt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!