Ukrajna | 2021. 03. 31. – 12:33 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

„Ukrajnában indult nyomozás a szocialista Legény Zsolt ellen” – derült ki azokból a dokumentumokból, amelyeket Budai Gyula, fideszes képviselő tett közzé az interneten.

Az ukrán vámhatóság tavaly decemberben talált

nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát Legény Zsolt autójának csomagtartójában.

Az MSZP-s politikus akkor egy videóban tagadta, hogy köze lenne az illegálisan szállított dohányáruhoz, később azonban minden pártbeli tisztségéről lemondott - írja a Hirado.

A Budai Gyula által közzétett videó szerint Legény Zsolt a helyszínen is beismerte a csempészést és a vámparancsnok kérdésérére azt válaszolta:

„Na jó, cigi van benne.”

A dokumentum alapján a Legény Zsolt autójában talált cigaretta feketepiaci értéke akár hatmillió forint is lehet.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában ítélhetik el a baloldali cigarettacsempészt. A magyar külügyminisztérium tájékoztatása szerint Legény Zsolt a diplomata útlevelet pártja kifejezett kérésére kapta meg, a kérés indoklása szerint a kárpátaljai kapcsolattartás céljából.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Legény Zsolt korábban beismerte a csempészést.  A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárának közlése szerint "a baloldali botrány főszereplője", Legény Zsolt korábban beismerte a csempészést, és ezt két magyar konzul is hallotta.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés