Kárpátalja | 2021. 03. 30. – 09:44 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A vörös karanténzóna hosszan tartó szigorú korlátozásainak eredményeként Ivano-Frankivszk megyében és Kárpátalján hamarosan gyengíthetik a karanténintézkedéseket – jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos.

Hangsúlyozta, hogy ma a vörös karanténzóna régióiban pozitív változások vannak a járványügyi helyzetet tekintve.

"Lesz-e országos zárlat Ukrajnában? Ma azt látjuk, hogy ha a járványveszély vörös szintjén meghatározott összes korlátozás teljesül, és ez Ivano-Frankivszk megye és Kárpátalja példája, akkor ennek pozitív hatása van" - hangsúlyozta Ljasko.

Az országos tisztifőorvos véleménye szerint a két megye a héten, vagy a jövő héten enyhíthet a jelenleg bevezetett legszigorúbb járványügyi intézkedéseken.

Ljasko kiemelte: az adaptív karantén mindaddig érvényben marad,

míg egy minimális esély is van az egészségügyi rendszer összeomlására.

"Ez még egyszer megerősíti, hogy ha lehet adaptív karanténban dolgozni, jobb, ha adaptív karanténban dolgozunk. És 2021 elején azt mondtuk, hogy az első, 2021-es téli karantén után az adaptív karantén továbbra is működik az országban, amíg lehetséges megakadályozni az egészségügyi rendszer összeomlását" - összegezte Viktor Ljasko, írja a PRM.ua.

Korábban hírt adtunk arról, hogy csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma Ukrajnában. Az elmúlt nap folyamán 10 533 új COVID-19 esetet igazoltak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában április közepére várható a koronavírus előfordulásának csúcspontja. Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter megjegyezte, hogy Ivano-Frankivszk, Csernyivci megyékben és Kárpátalján javul a koronavírus helyzete.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!