Ukrajna | 2021. 03. 27. – 09:31 |
Az Egyesített Erők Műveletének négy katonája életét vesztette, ketten pedig megsérültek.

Eszkalálódott a helyzet Kelet-Ukrajnában. Az Egyesített Erők Műveletének négy katonája életét vesztette, ketten pedig megsérültek.

Március 26-án az Orosz Föderáció fegyveres erői ismét megsértették a tűzszünetet.

Az ukrán védők állásait a minszki megállapodások által tiltott 82 mm-es habarcsokkal, automata gránátvetőkkel és nagy kaliberű gépfegyverekkel lőtték.

A támadás következtében az Egyesített Erők Műveletének négy katonája meghalt, ketten pedig megsérültek.  A sebesült katonáknak haladéktalanul elsősegélyt nyújtottak és kórházba vitték őket.

Az ukrán parancsnokság őszinte részvétét fejezi ki az elesett védők családjainak és barátainak.

Az ukrán katonák válaszul szintén tüzet nyitottak az ellenség állásaira.

Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek támadásáról beszámoltak az EBESZ képviselőinek is – olvashatjuk az Egyesített Erők Műveletének Facebook-oldalán.

Korábban közöltük, hogy Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szavai szerint Moszkva óvja Kijevet attól, hogy tovább fokozza a feszültséget a délkelet-ukrajnai Donyec-medencében, és az erőszak forgatókönyvét alkalmazza. Zaharova Leonyid Kravcsuk volt ukrán elnöknek, a délkelet-ukrajnai rendezésről tárgyaló kontaktcsoport ukrán delegációvezetőnek arra a kijelentésére reagált, amelyben az "radikális lépéseket" helyezett kilátásba arra az esetre, ha Oroszország továbbra sem ismeri el magát a konfliktus részesének.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!