Ukrajna | 2021. 03. 25. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az RBC Ukraina kiadványnak adott interjújában kijelentette, hogy Ukrajnában visszaállhat az országos szigorú karantén.

Ez akkor fordulhat elő, ha a koronavírus-fertőzés előfordulási helyzete tovább romlik.

Elmondása szerint az RNBO hamarosan ülést tart a koronavírus helyzetével kapcsolatban. Ám nem tudni, hogy fontolóra veszik-e az karanténintézkedések szigorítását országszerte - írja az RBC.ua.

Eddig minden döntést a régiók hozzák meg.

"Ha teljesen bezárjuk a megyéket, akkor az már kivételes eset lesz. És ha az események alakulása nem az optimista forgatókönyv szerint zajlik, akkor nem zárom ki, hogy az egész országban bevezetjük a lezárást" - mondta Danilov.

Március 24-i adatok szerint Kijev város, Zsitomir megye, Kárpátalja,

Ivano-Frankivszk, Kijev, Lemberg, Odessza, Szumi és Csernivci megyék a vörös karanténzónában vannak.

Narancssárga marad Vinnyica, Voliny, Dnyipropetrovszl, Donyeck, Zaporizzsja, Kirovograd, Luhanszk, Mikolajiv, Poltava, Rivne, Ternopil, Harkiv, Hmelnyick, Cserkaszi és Csernyihiv megyék.

Az egyetlen régió, mely a sárga zónában van, az a Herszoni régió.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a rendőrség nem tervezi azonnal bírságolni azokat az állampolgárokat, akik a vörös karanténzónában megszegik a maszk viselésének követelményét. A rendőrök egyelőre figyelmeztetni fogják a szabálysértőket.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Miniszteri Kabinet szigorította az Ukrajnába való belépés szabályait. Mostantól kötelező lesz a PCR-teszt – jelentette be Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy sajtótájékoztatón. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés