Kárpátalja | 2021. 03. 25. – 14:14 |
Fotó: zk.gov.ua

A Nagyszőlősi Kerületi Rendőrség munkatársai megállapították, hogy két, korábban elítélt huszti járási lakos Szőlősegresen kirabolt egy 81 éves nyugdíjast.  

A tolvajok ellen hivatalosan is vádat emeltek.

A Nagyszőlősi Kerületi Rendőrséghez egy idős asszony telefonált be, aki elmondta, hogy két ismeretlen személy rontott be házába. Elmondása szerint a férfiak megkötözték, majd értékes tárgyakat vittek el házából.

Amikor a támadók elszöktek, a 81 éves asszony a szomszédaihoz sietett. 

A helyszínre a nyomozók siettek ki, akik megállapították,  

hogy a lopást két büntetett előéletű huszti járási lakos követte el. 

A bűnügyi rendőrség tisztviselői megtudták, hogy az elkövetők készültek a bűncselekményre, részletesen tanulmányozták a ház lakóinak mindennapjait és megvárták, míg az áldozat fia és menye elhagyják a házat, majd bementek a nyitott házba.

A rablók ékszereket és pénzt kezdtek keresni a ház szobákban. Ekkor a 81 éves nő kijött az egyik szobából.  

A támadók megkötözték őt és a zsákmányukkal együtt elmenekültek a helyszínről.

Jelenleg a rendőrök Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 186. cikkelye (rablás) miatt már hivatalosan is vádat emeltek a 19 és 23 éves fiatalember ellen. 

A rendőrök lefoglalták a tárgyi bizonyítékokat. Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy csaknem 20 ezer hrivnya értékű eszközöket loptak el egy oktatási intézményből Munkácson. Egy 22 éves zaporizzsjai és egy 21 éves kijevi lakos volt a tettes. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy motorkerékpárt lopott egy tiszapéterfalvi fiatal. Az ellopott vagyont a rendőrség lefoglalta és visszaszolgáltatta az áldozatnak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés