Ukrajna | 2021. 03. 24. – 11:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajna nem válhat az Európai Unió (EU) tagjává a korrupció, a szegénység és a kelet-ukrajnai katonai konfliktus miatt – jelentette ki Kirill Molcsanov politológus.

"Smihal kijelentése, miszerint Ukrajna tíz év múlva léphet be az EU-ba, csupán az ő elképzelése.  

Mindennek, amit állít, semmi köze a józan észhez. Smihal érti, hogy 5-10 év után nem marad a miniszterelnöki poszton, így bármilyen jóslat megfogalmazható" - mondta  Molcsanov, akit a Golos.ua idéz.

Szerinte Ukrajna számos tényező miatt nem válhat az EU tagjává.

Ahhoz, hogy Ukrajnát felvehessék az EU-ba, szükséges, hogy gazdasági potenciálja megfeleljen az Európai Unió legelmaradottabb országainak. Ehhez milliárdok szükségesek, amelyeket senki sem fog Ukrajnának adni.  

Ezért újra kell olvasnia a szövetséggel kötött megállapodást, amely egyértelműen kimondja, hogy az EU-val való társulás nem vezet teljes jogú tagsághoz.

Porosenko volt elnök még a PR kedvéért az alkotmányba is leírta Ukrajna EU-csatlakozásának kilátásait.

Ezeknek az álmoknak azonban semmi közük a gyakorlathoz. Belátható időn belül Ukrajna nem lesz képes az EU tagjává válni. Legalábbis az elkövetkező évtizedekben nem.

Nem tudni, hogy mi fog történni ezen időszak után, talán az EU nem olyan formában fog létezni, mint amilyenben most van.

Ukrajna számos tényező miatt nem válhat az EU tagjává.

 A korrupcióból és a szegénységből kiindulva, a donbászi katonai konfliktusával végződve. Senki sem fog befektetni Ukrajnába.  

A jelenlegi helyzetben senkinek nincs szüksége Ukrajnára. Hiszen senki sem akar még egy országot felakasztani Németország fenntartására. Ezért Ukrajna csatlakozása az EU-hoz nem reális – foglalta össze a szakértő. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna 5-10 év múlva az EU és a NATO tagjává akar válni. A miniszterelnök megjegyezte, hogy nem lát alapvető akadályokat az európai oldalról Ukrajna EU-tagságát illetően.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy felszólította Ukrajnát a litván elnök, hogy ne vásároljon a Fehérorosz Atomerőműben termelt áramot. A litván államfő hangsúlyozta, hogy a BelASZ orosz projekt, amellyel a Kreml a saját energetikai befolyását akarja növelni.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!