Ukrajna | 2021. 03. 24. – 10:32 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukrán határőrök ellenőrizni fogják az országba belépők negatív PCR-tesztjéről szóló dokumentumok valódiságát, ha az okmány hamis, a hatóság büntetőeljárást indíthat a felmutatója ellen – közölte Andrij Demcsenko, az Állami Határőrszolgálat sajtószóvivője egy rádióinterjúban.

Demcsenko a Hromadske Radionak nyilatkozva elmondta, hogy az Ukrajnába belépők okmányainak kezelése során a határőrök alaposan fogják vizsgálni a PCR-tesztigazolások valódiságát,

beleértve kiállításuk dátumát, az űrlapokat, amelyekre nyomtatták őket, a rajtuk lévő pecsétet

- írja a Karpat.in.ua.

Ha a dokumentumot a határőrök hamisítottnak találják, akkor a rendőrséghez és külföldi kollégáikhoz fordulnak segítségért – hangsúlyozta.

A szóvivő kiemelte: ha valamilyen gyanú merül fel a tesztigazolás valódiságát illetően, akkor a külfölditől megtagadhatják az Ukrajnába történő belépést,

és szükség esetén büntetőeljárás indulhat az ügyben.

Egyúttal azt javasolta a turistáknak, hogy „ne hívják ki maguk ellen a sorsot”, tartsák be a törvényt.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Miniszteri Kabinet szigorította az Ukrajnába való belépés szabályait. Mostantól kötelező lesz a PCR-teszt – jelentette be Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy sajtótájékoztatón. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában immár második napja jegyzik fel a koronavírusban szenvedő betegek halálának számára vonatkozó szomorú antirekordot. Az országban az elmúlt nap folyamán 342 ember halt meg a koronavírus okozta szövődményekben.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés