Origo
Megosztás


Joe Biden amerikai elnök nemrégiben az ABC amerikai televízióban egy kérdésre válaszolva gyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Putyin ezután visszafogott válaszban találkozót javasolt Bidennek,

aki azonban kitért - úgy tűnik, menekül a tárgyalás elől - írja az Origo.

Ez összefüggésben lehet azzal, hogy az utóbbi időben újra előkerültek a találgatások Biden egészségügyi állapotával kapcsolatban, mind fizikai, mind mentális értelemben. Legutóbb múlt héten azzal vált nevetségessé, hogy háromszor is elesett, miközben fiatalosan megpróbált felszaladni a repülő lépcsőjén.

Biden első sajtótájékoztatóját március 25-én tartja, egyetlen elnök sem volt, aki hivatali ideje első 60 napjában ne állt volna az újságírók elé. 

Donald Trump elnöksége 27. napján tartotta első sajtótájékoztatóját, Joe Biden a 64. napon fogja, ha addig le nem mondja. Pedig a baloldali újságíróktól valószínűleg nem kell tartania, Donald Trump egy interjúban azt jósolta, valószínűleg arról kap majd kérdéseket, hogy mi a kedvenc jégkréme.

Sokak szerint Biden bujkálásának oka, hogy saját stábja is fél attól, mit mond egy váratlan kérdésre. Múlt héten az ABC televíziónak adott igazán

baráti interjúban is sikerült botrányt kavarnia, amikor - kérdésre válaszolva - gyilkosnak nevezte Putyint.

Putyin erre reagálva másnap jó egészséget kívánt Bidennek, és online tárgyalásra hívta. Biden ezt elhárította, úgy tűnik, nemcsak az újságírók, hanem a tárgyalások elől is menekül. 

Matt Goetz republikánus kongresszusi képviselő a Fox News csatornán, Sean Hannityvel mérlegelte egy esetleges Biden-Putyin vita kimenetelét - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A republikánus képviselő úgy fogalmazott, hogy ha sor kerül erre a két elnök között, akkor az „nem úgy fog végződni, mint a Rocky IV". A szenátor ezzel arra utalt, hogy a filmben az amerikai és az orosz bokszoló vérre menő küzdelme végén az amerikai fél aratott fizikai és erkölcsi győzelmet. 

Nem hiszem, hogy Biden nyer  – foglalta össze Goetz.

Egyes hírek szerint Biden stábja retteg attól, hogy az elnök kiálljon az újságírók elé, bármelyik kérdésre adott válaszával nevetségessé teheti magát. Emlékezetes, nem régen alelnökét, Kamala Harrist nevezte elnöknek.

A múlt heti kínos eset, amikor háromszor esett el az Air Force One lépcsőjén is abból adódott, hogy megpróbált évtizedekkel fiatalabbnak látszani, és felszaladni a lépcsőn. Bár a Fehér Ház a nagy szélre fogta a bukást, a felvételen jól látható, hogy Biden, miközben szaladni próbál, egyszerűen nem éri el lábával a lépcsőt, mellé lép.

Biden és a Fehér Ház titkolózása már a baloldalon is visszhangot keltett. 

Mint emlékezetes, Joe Biden a kampányban az illegális migránsok helyzetének legalizálását ígérte, ami után tömegek indultak meg az Egyesült Államok felé. Forrás