Ukrajna | 2021. 03. 22. – 10:26 |
Fotó: zaxid.net

A szörnyű baleset március 21-én kijevi idő szerint körülbelül 21 óra 50 perckor történt Lembergben, a Zelena utcában. 

Az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) egyik gépjárműve ráhajtott egy csatornafedélre, amely felcsapódott és eltalálta a szembejövő sávban közlekedő Acura MDX típusú személygépkocsit.

A csatornafedél kitörte az autó első szélvédőjét és olyan súlyosan megsebesítette az anyósülésen utazó 10 éves kisfiút,

hogy az belehalt sérüléseibe.

Egy 47 éves lembergi lakos a Mitsubishi L200 szolgálati személygépkocsit vezetve az úttestre szerelt aknára hajtott, miután a csatornafedél kirepült a helyéről, és átütötte a szembejövő sávban haladó Acura MDX gépkocsi szélvédőjét.

Az utóbbi járművet egy 35 éves lembergi lakos vezette. A csatornafedél eltalálta az anyósülésen ülő 10 éves fiút.

 A gyermek a baleset helyszínén belehalt a sérüléseibe – közölték az Országos Rendőrségen.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 286. cikkelye (halálhoz vezető közlekedési szabálysértés) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. 

A lembergi sürgősségi szolgálatnál megjegyezték, hogy autójuk jelzőfényekkel és speciális hangjelzéssel sietett egy tűzesethez.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a baleset okait és körülményeit - írja zaxid.net.  

Korábban hírt adtunk arról, hogy ismét ukránok szenvedtek buszbalesetet Lengyelországban. A Nemzeti Utak és Autópályák Minisztériuma szerint a busz Lengyelországban, a kasicei személyszállítási pont kijáratánál szalagkorlátnak csapódott, felborult és árokba zuhant. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy emberéletet követelt egy tűzeset Kárpátalján. A sürgősségi mentőszolgálathoz március 21-én 00:12-kor tűzről érkezett bejelentés a ház tulajdonosának rokonától. A férfi elmondta, hogy március 20-án este úgy döntött, hogy meglátogatja az 57 éves rokonát, ehelyett azonban a már kialudt tüzet talált.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!