Kárpátalja | 2021. 03. 22. – 13:25 |
Fotó: zk.gov.ua

Kárpátalján a rendőrség munkatársai lelepleztek egy 42 éves huszti férfit, aki otthonában droglabort hozott létre, ahol pszichotróp anyagokat gyártott eladásra.  

A bűnelkövetőt jelenleg ideiglenes őrizetbe helyezték.  

A rendőrök operatív munkájuk során megtudták, hogy az elkövető pszichotróp anyagokat - amfetamint és metamfetamint - gyárt eladás céljából.

A napokban a rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsított lakóhelyén, ahol a tisztviselők különböző eredetű, pszichotróp anyagokhoz hasonló porokat és kristályos anyagokat, ismeretlen eredetű tablettákat és kábítószer-prekurzorokat találtak.  

Ezenkívül speciálisan előkészített eszközöket foglaltak le üvegpalackok és kémiai kémcsövek formájában, amelyek segítségével az illetőnek lehetősége volt naponta csaknem félmillió hrivnya értékű árut előállítani.  

Az illetékesek vizsgálják, kiknek árulta a férfi a kábítószert. 

A huszti férfit letartóztatták és ideiglenes őrizetbe helyezték.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 307. és 311. cikkelyeinek, azaz kábítószer-értékesítés és különösen nagy méretű prekurzorok illegális megszerzése és tárolása értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Még tart a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.  

Korábban hírt adtunk arról, hogy drogot találtak egy bedrogozott sofőrnél az Ungvári járásban. A tisztviselők drogos állapotban történő, illetve jogosítvány nélküli járművezetés miatt két jegyzőkönyvet állítottak ki a szabálysértő ellen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy drogot értékesített egy fiatal pár Beregszászban. Az előzetes vizsgálat során a nyomozók megállapították, hogy a nő saját lakásában rendezett egy szobát, ahol a drogosok kábítószert fogyasztottak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés